sunnuntai 7. elokuuta 2016

Juustomelonisalaatti -reseptivinkki

Erilaiset salaatit ovat helppoja valmistaa ja terveellisiä vaihtoehtoja lounaaksi ja jopa ihan päivälliseksikin. Jokainen onnistuu varmasti. Lisäksi ne ovat helppo pakata mukaan ja syödä vaikka työpöydän ääressä. Tietenkin terveellisyys/keveys kärsii siinä vaiheessa, jos salaatti uitetaan tuhdissa salaatinkastikkeessa, myös käytettyjen raaka-aineiden maku peittyy. Oma periaatteni salaatinvalmistuksessa on, että en lisää salaatin sekaan kastiketta lainkaan, sillä en pahemmin niistä itse pidä. Korkeintaan ehkä oliiviöljyä, chiliä ja/tai pippurisekoitusta. Mutta jos syöjiä on minun lisäkseni myös muita, varaan salaatinkastiketta valmiiksi siltä varalta, että joku sitä haluaa käyttää. Jokainen saa siis itse päättää miten salaattinsa maustaa.




Oma lempparisalaattipohjani on melko simppeli; tammenlehtisalaattia ja rucolaa. Näiden kahden kanssa on helppo yhdistää vaikka mitä erilaisia raaka-aineita. Vaikka vain ihan tomaattia, kurkkua ja broileria. Lisäksi erilaiset juustot käyvät mainiosti. Melonit taas tuovat saalaattiin makeutta ja niistä saa samalla täydennystä elimistön vitamiini- ja kivennäisainevarastoille. Lisänä voin tarjota vaikkapa patonkia, rieskaa tai ruissipsejä, ihan jokaisen oman maun ja mieltymyksien mukaan. Seuraava reseptivinkki perustuukin juuri tuohon lempparisalaattipohjaani:

Juustomelonisalaatti:

1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 ruukku rucolaa
1 meloni (pieni vesimeloni/hunajameloni/cantaloupenmeloni/galiameloni)
2 pientä omenaa
Juustoa oman maun mukaan (leipäjuustoa (oma lempparini)/edamjuustoa/vuohenjuustoa/fetajuustoa/halloumi-juustoa tai vaikka erilaisia juustosekoituksia)
Lisänä rieskaa tai ruissipsejä

Revi tammenlehtisalaatti ja rucola tarjoiluastiaan (halutessasi voit sekoittaa joukkoon hieman oliviiöljyä). Pilko kuorittu meloni sopivan kokoisiksi paloiksi. Pilko juusto kuutioiksi sekä myös kuoritut omenat (jos et halua kuoria omenia, pese ne hyvin ennen pilkkomista). Lisää juusto-, omena- ja melonikuutiot tarjoiluastiaan. (Ripottele päälle pippurisekoitusta). Nostele salaatti sekaisin. Rieskat/ruissipsit voi asetella tarjoiluastian reunoille tai erikseen.




Simppeliä ja nopeata :)

Salaatti säilyy jääkaapissa kannellisessa astiassa tai kelmulla peitetyssä tarjoiluastiassa muutaman päivän (ilman kantta tai kelmua salaatti saattaa ottaa makua muista jääkaapissa olevista elintarvikkeista).


Maistuvia salaattihetkiä!;)

<3 Hanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti